Bokklubben B.O.B

Konst-från-Sofia-daghem/ Furubo daghem

By 19 mars, 2018 mars 29th, 2018 No Comments
Kollage av Sofia daghem

Här har vi Sofia daghems alster som Trollen, Björnarna och Fjärilarna gjort, då de deltagit i bokklubben B.O.B och läst böckerna Kurre Snobb och popcornen, Sov nu Vesta Linnéa, Vildare värre Smilodon och Rassel, prassel promenad!

Björnarna läste boken Rassel, prassel, promenad och Vildare värre smilodon.
Efteråt hade de  diskuterat årstiderna. Barnen fick berätta vilken dikt de tyckte bäst om. Dessutom pratade de om ord som rimmar och som avslutning ritade barnen planscher med årstiderna.
I den andra boken diskuterade barnen känslor och olika intressen och som avslutning gjorde de ett grupparbete om hundar och katter.

Trollena läste Kurre Snobb och popcornen.
Barnen diskuterade favoritkläder och när de känner sig fina. De tyckte Kurre åt alldeles för mycket popcorn, glömde bort sina vänner och så smutsade han ner sina kläder.

Sofias förskolebarn Fjärilarna läste Sov nu Vesta Linnéa
Barnen diskuterade olika drömmar. Vilken tid lägger de sig på kvällen och om de får lyssna på sagor innan läggdags. De diskuterade även om att vara lillasyster/lillebror respektive storasyster/storebror. Som avslutning ritade barnen en karta över sina rum eller över sitt eget hus.

 

 

Dikter-från Furubo-daghem

Förskolebarnen i Furubo daghem har deltagit i bokklubben B.O.B. De har läst böckerna Kurre Snobb och popcornen, Sov nu Vesta Linnéa, Vildare värre Smilodon och Rassel, prassel promenad!

Barnen har diskuterat drömmar och mardrömmar. De hade haft en lång diskussion om hur det går till vid läggdags. Dessa diskussioner efter boken Sov nu Vesta Linnéa.

Efter att de hade läst boken Vildare, värre, smilodon diskuterade barnen vänner och vänskap och så hade de avslutat med att göra ett bildkollage.

Då de läste boken Kurre Snobb och popcornen diskuterade barnen kläder, vad är fina kläder. Sedan hade de haft en popcornsmaskin och poppat popcorn 🙂

Då barnen läste boken Rassel, prassel promenad blev de inspirerade av dikterna och ville skiva egna dikter. Dem kan ni se här under!

Leave a Reply