Bokklubben B.O.B vill öka läsglädjen

Nu är även Luckan i Kimito med i Bokklubben B.O.B. Bokklubben har startats av Luckan tillsammans med förlagen Schilds & Söderströms och Förlaget. Bokklubbens filur B.O.B (Böcker Och Bilder) vill jättegärna få höra barns tankar och tips om olika böcker, samt se barns teckningar och pyssel som är inspirerade av olika berättelser.

Kom in till Luckan och låna en bokkasse med böcker. Dessutom finns det tips om vad du kan diskutera och pyssla kring böckerna. Du kan ha böckerna i fyra veckor. Sedan får du gärna lämna in en recension, tankar och bilder som barnen gjort.

Luckan har tillsammans med Schildts & Söderströms och Förlaget startat en bokklubb för att sprida läsglädje och läsinspiration bland barn och familjer. Bokklubbens filur B.O.B (Böcker Och Bilder) vill jättegärna få höra barns tankar och tips om olika böcker, samt se barns teckningar och pyssel som är inspirerade av olika berättelser.

Grupper på Smedsby daghem, Askbackens daghem och Mickels daghem är just nu bokklubbens läsinspiratörer som läser böcker som B.O.B. tipsar om. Barnen recenserar böckerna och arbetar kring dem på ett kreativt sätt och de delar med sig och inspirerar andra på: barnkultur.luckan.fi.

B.O.B:s bokkassar finns att låna från och med hösten 2017
Om du arbetar med barn kan också ditt dagis/din grupp ta del av läsinspirationen och också inspirera andra från och med i höst. Ni kan reservera och hämta B.O.B:s bokkassar från Luckan i Helsingfors. I kassarna finns vårens böcker med tips på hur ni kan diskutera, recensera och pyssla kring böckerna. Ni får låna kassen i 4 veckor och efter lånetiden får ni skicka in en recension som er grupp gjort på en av böckerna eller bilder på konstverk eller teckningar som ni gjort i samband med läsningen.

Vårens bokkassar innehåller följande böcker:
1. “Vildare, värre Smilodon” (Förlaget)
2. “Kurre Snobb och popcornen” (S&S)
3. “Sov nu, Vesta-Linnea” (Förlaget)
4. “Rassel prassel promenad – poesi bland barr och blad” (S&S)

Både Förlaget och Schildts & Söderströms erbjuder de barn som är medlemmar i Bokklubben B.O.B. 30% rabatt på höstens bokklubbsböcker.

Förlagets erbjudanden på barn- och ungdomsböcker kan du hitta här i deras webshop. 
Schildts & Söderströms ger rabatt på barn- och ungdomsböcker som kommit ut de senaste tre åren i sin webshop.

Titta in och beställ böcker!

RECENSIONER AV BARNEN

Recent Posts / View All Posts

Konst-från-Sofia-daghem/ Furubo daghem

| Bokklubben B.O.B | No Comments
Här har vi Sofia daghems alster som Trollen, Björnarna och Fjärilarna gjort, då de deltagit i bokklubben B.O.B och läst böckerna Kurre Snobb och popcornen, Sov nu Vesta Linnéa, Vildare…